خواص عرق کاسنی

کاسنی، یک گیاه از راسته گل مینا می باشد. این گیاه نیاز به آب و هوای خنک و آفتابی با سایه کم نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را نمی تواند تحمل کند.

گیاه کاسنی سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی چون روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، فولیک اسید آهن و پتاسیم، ویتامین A، B6، C، E و ویتامین K، که همه برای بدن ضروری 

هستند می باشد.



خواص عرق کاسنی

عرق کاسنی طبیعتی سرد و تر دارد و خنک کننده است. عرق کاسنی یکی از گیاهان طب سنتی می باشد که سرشار از خواص دارویی و درمانی می باشد که از قدیم الایام 

مورد مصرف در طب سنتی بوده است. این گیاه دارویی سرد است، و تقویت کننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک کننده 

مجرای ادرار و کلیه‌ها است.


تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرف کننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماری های کبدی و سردرد است. همچنین هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه 

پخته شود، دفع کننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریک کننده اشتها می‌باشد.


نکته دیگر این است که در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مۆثر است.

این گیاه در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است. کاسنی در کنترل رحم برای انجام وظایفش به طور طبیعی فوق العاده عمل کرده و همچنین قلب، کلیه و کبد

 را فعال و با نشاط می کند.

طبق تحقیقاتی اثرات درمانی زیادی به کمک عرق کاسنی به اثبات رسیده است که از آن جمله به موارد زیر اشاره می کنیم:


التهاب لثه: از آنجا که برگ تازه کاسنی دارای مقادیر زیادی ویتامین ث می باشد برای التهابات لثه مفید می باشد. التهابات لثه به دلیل کمبود ویتامین ث می باشد و کاسنی 

می تواند این کمبود را جبران کند.

افزایش قوای جنسی: باعث افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان میشود.

ازدیاد نطفه: کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می کند.

خارش پوستی: مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.

تصفیه خون: اگر عرق کاسنی به اعتدال مصرف شود خون را تصفیه کرده و کبد را نیز شستشو می دهد.

تب بر: کاسنی برای کسانی که دچار تب می شوند مفید بوده و درجه دمای بدن را پایین می آورد در نتیجه مسکنی تأثیرگذار بر تب می باشد. جوشیده و صاف کرده آن برطرف 

کننده تب های کهنه و تقویت کننده معده همراه با گل قند درمان کننده تب های جزئی مداوم است.

گلو درد: غرغره آب این گیاه دارویی گلودرد و تورم مفصلی را از بین می برد.

گوارش: هضم غذا را آسان می کند.

نفخ شکم: ریشه گیاه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.

فشارخون: برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.

درمان آکنه: بسیاری از جوش های صورت ناشی از گرمی و حرارت و یا کثیف شدن خون است که منشأ همه این پدیده ها “کبد” است. بنابراین باید کبد را تصفیه و از خون کثیف و

 غلیظ پاک کرد. وقتی کبد آینه شد صورت هم به تبع آن شفاف و بدون لک و جوش می شود.کاسنی، بهترین درمان برای صاف کردن کبد و درخشندگی پوست است. بدین منظور 

روزی ۳ لیوان مخلوط عرق و شاهتره (۲به۱) قبل از هر وعده غذایی مصرف شود.

دیابت: عرق کاسنی کاهنده قندخون در بیماران میتلا به دیابت می باشد.

کاهش وزن: این گیاه منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک 

شایانی می‌کنند.

جوانی و شادابی پوست: از آنجا که این گیاه سرشار از ویتامین C می باشد در حفظ جوانی و شادابی پوست مؤثر است.

یبوست: کاسنی دارای فیبر کافی می باشد و این فیبر در تحریکات روده مؤثر است در نتیجه برای درمان یبوست کاربرد بسیاری دارد. برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه 

کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است.

ضد سرطان: شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار بوده که اجازه رشد به تومورها را نداده و از خواص آنتی اکسیدانی بالایی برخوردار است. پلی فنول ها کاسنی، تاثیرات 

مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان های مرتبط با روده را دارد.

آرتروز: کاسنی خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان آرتروز و بهبود دردهای عضلانی و مفصلی بسیار نافع است.

بیماریهای عفونی: عرق کاسنی برای مبتلایان به نقرس و هپاتیت مفید است. ایمنی در برابر بیماری‌های عفونی از دیگر خواص عرق کاسنی است.

ورم احشاء: ریشه این گیاه در از بین بردن ورم احشا خیلی مۆثر است.

استرس و اضطراب: این گیاه خواصی همچون داروهای مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌سازد، بنابراین استرس و تاثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین می‌برد.

زردی نوزاد: اگر مادر در دوران بارداری تغذیه مناسبی داشته باشد و خون و کبدش تصفیه شوند تأثیرات زیادی بر نوزاد دارد و از زردی نوزاد پیشگیری می کند. بنابراین اگر مادران در 

طی دوران بارداری به طور منظم از عرق کاسنی استفاده کنند، با توجه به خاصیت سردکنندگی که عرق کاسنی دارد می تواند کمک موثری در کنترل و کاهش فشار خون بارداری

 باشد. در نتیجه زمانی که نوزاد متولد شد از زردی نوزاد نیز پیشگیری می شود.

کبد: کاسنی بازکننده است و سموم کبد را دفع می کند.

خواص و مضرات عرق کاسنی


نکات مهم برای مصرف عرق کاسنی

هرچه عرق کاسنی تلخ تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر است و در التیام امراض کبدی موثرتر است.

بهترین زمان برای نوشیدن عرق کاسنی صبح ناشتا قبل از صبحانه است که نوشیدن آنها به همراه آب می تواند سبب افزایش دریافت مواد مغذی از گیاه کاسنی شود.

خنثی‌کننده ناراحتی‌های کاسنی، شکر است و برای بدطعمی تخم کاسنی سکنجبین و ادویه خوشبو می‌باشد.

مضرات کاسنی

مصرف بیش از اندازه و طولانی مدت عرق کاسنی باعث کاهش فشارخون و افزایش ترشحات صفرا می شود.

تخم کاسنی بدمزه و قی آور است.

مصرف طولانی مدت عرق کاسنی موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود.

افرادی که سرفه می کنند عرق کاسنی برایشان مضر می باشد.

از آنجا که عرق کاسنی انقباضات رحمی را فعال می کند پس بنابراین مصرف زیاد آن در طول دوران بارداری احتمال زایمان زودرس را بالا می برد.

منبع: روزانه