هندوانه

خواص دارویی و مضرات هندوانه ترکیبات شیمیایی : هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد.

در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است آب ۹۲ گرم پروتئین ۰/۵ گرم مواد چربی ۰/۲ گرم نشاسته ۶ گرم کلسیم ۰/۷ میلی گرم فسفر ۱۰ میلی […]


خواص دارویی و مضرات هندوانه ترکیبات شیمیایی : هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و 

لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد.در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است آب ۹۲ گرم پروتئین ۰/۵ 

گرم مواد چربی ۰/۲ گرم نشاسته ۶ گرم کلسیم ۰/۷ میلی گرم فسفر ۱۰ میلی گرم آهن ۰/۵ میلی گرم 

سدیم ۱ گرم پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم ویتامین آ ۶۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم ویتامین ب 

۲ ۰/۳ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۰/۲ میلی گرم ویتامین ث ۸ میلی گرم تخم هندوانه دارای حدود ۳۰ 

درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد. 

خواص دارویی هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. 

گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است. 

– هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می کند – هندوانه معده را تقویت می کند 

– پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است – مغز تخمه هندوانه کرم های معده 

و روده را از بین می برد – هندوانه برای ورم مثانه مفید است – هندوانه بدن را تازه شاداب 

می کند – هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است – آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان 

و دفع کننده سنگ کلیه است – برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید 

– برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید – برای رفع خارش بدن هندوانه 

را با تمبر هندی بخورید – هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از 

غذا و یکساعت قبل از غذا. 

زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آنرا با میوه 

های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می کند. 

هندوانه برای معده و کلیه مفید است تحقیقات جدید نشان داد هندوانه یکی از سالم ترین میوه هاست و در 

سلامت معده و کلیه نقش مهمی دارد.- هندوانه عطش را می نشاند – پوست را مرطوب نگه می دارد – 

تناسب اندام را حفظ می کند – مکمل خوبی برای معده – کمک کننده هضم و خون ساز است.تخم هندوانه 

نیز فشار خون بالا را پایین می آورد و می توان از ریشه این میوه نیز برای جلوگیری از خونریزی 

استفاده کرد.این گیاه عناصر زیادی دارد و باعث می شود انسان با استفاده از آن طی چند روز بویژه در 

تابستان از آب و ویتامین های مختلف بی نیاز باشد.خوردن هندوانه ده ها برابر بیشتر از سبزی جات و گوشت 

مفید است.۹۲ درصد هندوانه آب است و باقی کمی مواد زلال و روغنی است.میزان قند هندوانه ۸ درصد و سرشار 

از ویتامین های آ و ث است.حتی هندوانه برای معالجه بیماری های کلیه نقرس و بواسیر نیز موثر است.مضرات : 

هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیکه دارای معده سرد می باشند مناسب نیست. 

اینگونه اشخاص اگر می خواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شکر ، ویا عسل و یا گل قند بخورند. 

همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود. 

منبع: پرشین وی