گیاه نسترن

گیاه نسترن حاوی ویتامین C فراوانی است؛ غلظت این ویتامین در گونه های وحشی نسترن، بیشتر است. میوه نسترن در فرآیند تجزیه غذا در دستگاه گوارش، به جذب ویتامین C

 کمک می کند. ویتامین C برای جلوگیری از بیماری هایی همچون اسکوروی (کمبود ویتامین C) که موجب خونریزی لثه می شود، ضروری است.

نسترن یکی از گونه‌ های وحشی رز و بومی اروپا، آسیای غربی و شمال شرقی آفریقا است.



نسترن یکی از گونه‌ های وحشی رز و بومی اروپا، آسیای غربی و شمال شرقی آفریقا است. گونه های بسیاری از آن در جنگل های شمال، منطقه ارسباران و ارتفاعات بلند دیگر

 مناطق ایران بصورت خودرو یافت می شود. نسترن گل‌ های ریزی دارد که رنگ‌ آنها از صورتی تا سفید متغیر است و بوی ملایم و مطبوعی دارد. میوه گیاه نسترن نیز قرمز رنگ 

است.

گیاه نسترن حاوی ویتامین C فراوانی است؛ غلظت این ویتامین در گونه های وحشی نسترن، بیشتر است. میوه نسترن در فرآیند تجزیه غذا در دستگاه گوارش،

 به جذب ویتامین C کمک می کند. ویتامین C برای جلوگیری از بیماری هایی همچون اسکوروی (کمبود ویتامین C) که موجب خونریزی لثه می شود، ضروری است.


برخی از فواید میوه نسترن


درمان اسهال

تسکین دل دردهای قاعدگی

تسکین سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا

درمان و پیشگیری از مشکلات کلیه

درمان و پیشگیری از مشکلات مجاری ادراری

پیشگیری از بیماری های قلبی

بهبود زخم و درمان سوختگی

درمان مشکلات پوستی و آلرژی ها

منبع عالی از ویتامین C

منبع غنی از ویتامین های A، D و E

منبع غنی از فلاونوئیدها (انواعی از آنتی اکسیدان ها)

تسکین سردرد و سرگیجه


کاربردهای میوه نسترن


میوه نسترن معمولاً به صورت چای گیاهی مصرف می شود.

مواد فعال موجود در نسترن، دارای خواص قابضی، ضدافسردگی، ضد تشنجی و ضدالتهابی هستند؛ نسترن تقویت کننده هم است.

خواص ضد التهابی میوه نسترن، به درمان طبیعی بیماران مبتلا به ورم مفاصل کمک می کند.

نسترن سرشار از بیوفلاونوئیدها است؛ بیوفلاونوئیدها برای جذب ویتامین C لازم هستند و این دو باید با هم دریافت شوند. بدن انسان قادر به تولید بیوفلاونوئیدها نیست 

پس باید از طریق رژیم غذایی تأمین شوند. بیوفلاونوئیدها فواید بسیاری دارند که جلوگیری از بیماری های قلبی و سرطان از آن جمله هستند.

اگر به عفونت های مجاری ادراری مبتلا هستید، چای میوه نسترن راه بسیار مناسبی برای دفع عفونت های بازگشتی است. چای میوه نسترن یکی از راه های درمان و پیشگیری 

از سرماخوردگی می باشد.

میوه نسترن برای درمان بیماری های مربوط به فشار هم چون زخم معده و فشار خون بالا مناسب است. از آن برای درمان ناراحتی های مربوط به رحم نیز استفاده می شود.

کپسول های میوه نسترن برای بهبود زخم و سوختگی کاربرد دارند. آنها برای درمان آلرژی، مشکلات پوستی، درد، سرفه، سرماخوردگی،‌ آنفلوآنزا و اضطراب نیز مفید هستند. از 

کرم ها و ژل های حاوی این میوه نیز برای درمان مشکلات پوستی و آلرژی استفاده می شود.


از میوه نسترن در آشپزی نیز استفاده می شود و از میوه خشک شده یا خردشده آن به عنوان چاشنی در بسیاری از سوپ ها استفاده می شود.

روغن میوه نسترن از هسته آن گرفته می شود. روغن خالص میوه نسترن حاوی ترتینوئین طبیعی است؛ ترتینوئین نوعی از ویتامین A است که پیری پوست را به تأخیر می اندازد.

 ترتینوئین به باززایی سلول ها کمک می کند و تولید کلاژن و الاستین را افزایش می دهد و موجب نرمی پوست و سفت شدن آن می شود.

از روغن آن می توان برای تقویت ناخن های ضعیف شده نیز استفاده کرد. این روغن به کاهش جای زخم و خطوط ناشی از بیماری های پوستی پسوریازیس و اگزما، جای 

سوختگی، لک های قهوه ای روی پوست (ناشی از تجمع بیش از حد رنگدانه های پوستی)، آماس پوست، آفتاب سوختگی و چین و چروک نیز کمک می کند. از این روغن ها در 

آروماتراپی (ماساژ پوست) و آشپزی نیز استفاده می شود.

منبع: سلامت نیوز